Vereecke reed met de voshengst Balouto Van Paemel Z al als vierde het 1.40m hoge parcours binnen, waarbij hij meteen een strakke nulronde in 31.79 seconden neerzette. Vereecke bleef enige tijd op één staan met dit resultaat, maar werd uiteindelijk geklopt door de Zwitserse Eva Gautschi die op de rug van de KWPN merrie Hayden (Baltic VDL) ruim twee seconden van deze tijd wist te doen. Ook Filippo Bassan snoepte voor Italië met de BWP merrie Lg Jasmijn (Toulon) nog net twee honderdsten van Vereeckes tijd en werd zo tweede.

Later slaagde Virginie Thonon er net niet in om de tijd van haar landgenoot te verbeteren, wat haar en de tienjarige ruin Edgard de Prefontaine met een chrono van 32.12 seconden de vierde plaats bezorgde. Voor Italië finishte Giampiero Garofalo op de tienjarige merrie Lady-Lou Old (Balou Star) nog tien honderdsten later en vervolledigde daarmee de top vijf.

Verder wisten ook Philippe Le Jeune met Eros du Chateau (Kannan), Pieter Devos in het zadel van Prestige van het Kluizebos (Halifax vh Kluizebos), en Niels Bruynseels op Origi Vd Vosberg (Echo Van 't Spieveld) nog dubbel nul te springen en zich zo respectievelijk als achtste, dertiende en zeventiende te plaatsen.

Vind de volledige uitslag hier.