De barrage bewees een echte uitdaging te zijn met maar drie dubbel foutloze combinaties. Koen Vereecke kon succesvol de eerste omloop afronden in het zadel van zijn vertrouwde twaalfjarige hengst maar kreeg in de barrage twee springfouten aangerekend. Het duo had de derde snelste tijd maar kwam uiteindelijk toch op vijf. 

De overwinning was voor Fernando Martinez Sommer. De Mexicaan kwam aan de start op de BWP merrie Lady van de Haarter Hoeve (v. Casall). Het duo was over de ganse lijn op geen fout te betrappen en sleepte de overwinning in de wacht. De sBs ruin Hilfinger van de Zuuthoeve (v. Thunder vd Zuuthoeve) kwam onder André Americo de Miranda op de tweede plaats na een foutloze barrage. De top drie werd afgesloten door Tomas Galilea en Vertigo Waf (v. Van Helsing), zij waren tevens ook de laatste foutloze combinatie. 

Jens Vandenberk had met Faldiano (v. Heartbreaker) twee tijdsfouten tegen en kwam op de elfde plaats. Ook Frederic Vernaet botste tegen de toegestane tijd aan met Amadeo van 't Vossenhof Z (v. Asca Z) en werd veertiende. 

Resultaten