Koen Vereecke had de door Joris De Brabander en Paul Hendrix gefokte Oilily de Muze onder het zadel zitten voor deze uitdaging. Menig ruiter en paard ging de mist in maar Vereecke en de 10-jarige BWP merrie van Vigo d'Arsouilles hielden het hoofd koel. In een barrage met vijf kon het Belgisch duo één van de slechts twee foutloze ritten afleggen en stevende af op de tweede plaats. 

Michael Pender was de overtuigende winnaar met een vlekkeloze laatste fase in combinatie met Hhs Calais (Cavalier Royale) die vier seconden sneller was dan die van Vereecke. Duitser David Will kwam in de buurt van die tijd met Kansall (Kannan) maar een balk in het zand hield hen van een hogere notering dan drie. 

De sBs ruin Jonage Lvp (Canturano) vond onder Jörg Oppermann de vierde plaats gevolgd door de Zangersheide gefokte Pegasus Deau Re Miu (Deauville van T&L) en Anna Maria Kuhlmann.

Vereecke scoort ook in 1.40m avondrubriek

Ook in de 1.40m avondrubriek bleek Koen Vereecke de Belgische sterkhouder! Samen met Chance van Paemel Z (Cicero Z van Paemel) sprong Vereecke foutloos naar de zesde plaats. Proefwinst was er in deze CSI4* rubriek voor Richard Vogel met BWP'er Phenyo van het Keysersbos.

Resultaten