Thonon was in een barrage met acht als eerste Belgische aan de start. Na al heel wat knappe resultaten was de amazone duidelijk ook hier gebrand op een podiumplaats. Op de rug van Pecorino de La Liniere (Bamako de Muze, fokker: Jeroen Lissens zette de amazone zich helemaal bovenaan met de te kloppen tijd op 37,73s. Koen Vereecke volgde wat later met Halima van het Bonte Hof Z (Hos D'O, fokker: Braeckmans). Het duo verbeterde de tijd naar 37,64s. Het leek er naar uit dat de winst wederom Belgisch ging zijn maar op het nippertje kende Philipp Weishaupt zich nog de winst toe met Coby 8 (Contagio, fokker: Jürgen Geffken). 

Vader en zoon Guery vielen ondanks ze geen barrageplek konden bemachtigen toch nog in de prijzen. Mathieu besloot in het zadel van Callac de Crymanol (Quintago I) op de tiende plaats voor Jérôme die met Great Britain V (Nabab de Reve) twaalfde werd. 

Resultaten

Fabienne Daigneux-Lange zorgt voor Belgische overwinning

Tegelijkertijd werd in een andere piste van Oliva de Bronze 1.40m rubriek afgewerkt. Daar kon Fabienne Daigneux-Lange wel voor een Belgische zege zorgen in combinatie met Bb d'Fee Sauveniere Z, een 10-jarige Balou du Rouet merrie. Melissa Laenen veroverde het brons met Jax Lvp, een 9-jarige hengst van Cornet Obolensky.