Vereecke had voor deze rubriek twee ijzers in het vuur. De tienjarige merrie Halima van het Bonte Hof Z (v. Hos d'O) zorgde voor het beste resultaat en sprong foutloos naar de vijfde plaats. Daarnaast had Vereecke ook Lector van den Bisschop (v. Bamako de Muze) gezadeld voor deze proef, met de twaalfjarige hengst werd hij zestiende.

Pieter Devos liet zich ook opmerken als Belgische combinatie en loodste de elfjarige hengst Mithras de Regor (v. Elvis ter Putte) foutloos naar de overkant en naar de dertiende plaats. 

Winst was er voor Mohammed Ghanem Al Hajri (UAE) en Lelielounka Stw (v. Emerald). Zij waren een seconde sneller dan Francesca Ciriesi (ITA) met Chacco's Boy (v. Chacco-Blue). Leandro Moschini (ARG) vervolledigde de top drie met Abril Iconthon (v. Conthargos). 

Uitslag

In de 1* rubriek vond Ester Kerkhofs haar weg naar het podium en greep het brons met Dinechas (v. Cobra). Karline de Brabander-Vereecke kwam op acht met Istina Esqui (v. I'm Special de Muze). Sebastien de Nys vervolledigde de top tien met Rihanna Dwerse Hagen (v. Nixon van 't Meulenhof). 

Uitslag