In de dressuurklasse D-Licht 2 reed Anse Overstijns (LRV Vissenaken-Glabbeek) overtuigend naar goud met Schermeer Hof’s Tarzan (v. Wengelo’s Ricardo).  Bij de C-pony’s was de zege in de L2 reeks voor Lise Saeys Willemse (LRV Asse) met Wisky van de Stroslaper (v. Calipso van de Vondelhoeve).  Bij de B-pony’s was het dressuurgoud in de hoogste reeks voor Gitte De Lat (LRV Asse) met Presco en bij de allerkleinste pony’s ging de provinciale titel naar Marie Katrien Matthys (LRV Nieuwenrode) met Polly Diva van de Kruisstraat.  Het achttal van Nieuwenrode gaat als Brabants kampioen naar het Nationaal Ponytornooi in Rijkevorsel op 24 september en het viertal van LRV Opwijk won de klasse Midden. Bij de viertallen voor pony’s kleine maat, gaat de gouden medaille naar LRV Asse.

De klasse B-Licht kreeg drie barragekandidaten. Daarin was Hanne Artoos (LRV Nederokkerzeel) de allersnelste met haar Floris. Lobke Vermeir (LRV Opwijk) reed naar zilver en brons met Wablieft van de Weikes (v. Goldfinger) en Echington (v. Bertus).  Ook in het stijlrijden was het goud voor Hanne en pakte Lobke de plaatsen twee en drie.

Margaux Van Rossem (LRV Wambeek) sprong naar de eerste plaats in de klasse C-Midden met haar Angel. Broer en clubgenoot Niels Van Rossem pakte het zilver met Tesla van het Klavertje (v. Ulk d’Eté), voor Elodie D’hooghe (LRV Opwijk) met Adriaan van de Claevervallei.  Elodie en Adriaan toonden zich bovendien meest stijlvolle combinatie.

De klasse D-Midden was een kolfje naar de hand van Fien De Conninck (LRV Asse). Ze won met Kornet PS (v. Kanshebber) en reed met Talente van Prinseveld (v. Konquistador van Orchid’s) naar de tweed plaats. Claire Van Biesen en Pallieter (v. De Hofstede Halesius) sprongen naar brons.  In het stijlrijden was er goud voor Fien. Claire Van Biesen reed naar het zilver en Louise De Clerck reed met haar Boris naar brons.

Alle resultaten 


bron: LRV.be