Hiervoor had Gielen de 8-jarige Luna van de Zeilhoek (Dior van Berkenbroeck) onder het zadel. Met de door H. Verhoeven gefokte merrie liet hij het hout onaangeroerd en sprong naar de zevende plaats. 

Jeroen de Winter kon zich met de BWP hengst Leandro Vg (Gitano v Berkenbroeck) van fokker Alois Van Gorp op veertien plaatsen. Abdel Saïd volgde op vijftien met Figueras de Laume (Kapitol d'Argonne). Op Kayenne Z (Kannan) werd Ann Carton-Grootjans zestiende gevolgd door Vincent Lambrecht en Nacco Blue Dnl (Chacco-Blue).

De overwinning werd gegrepen door het Nederlandse duo Tom Schellekens en Fiarabo (Diarado). Met de KWPN merrie van fokker M.J. Smits bleef hij ruim een seconde voor op de Amerikaanse Alessandra Volpi en de Berlin dochter Berlinda. Niamh Mcevoy besloot de top drie met de 9-jarige hengst Bp Limitless (Elvis ter Putte).

Resultaten

Over een hoogte van 1.35m sprong Michael Vreys naar het brons in het zadel van Extra Z (L.B. Eagle Eye). Lambrecht wist ook hier zijn stempel te drukken en werd negende met Petruska vd Bisschop, een BWP merrie van Denzel van't Meulenhof. Alexander Housen zagen we op twaalf terug met Cayadix Hero Z (Cadence van't Gelutt Z). 


F. ©: Moises Basallote