Met vier podiumplaatsen en zes klassering in totaal voegde Koen Vereecke daar nu nog een klassering in de Grote Prijs aan toe. In het zadel van de hengstenzoon van Bamako de Muze, Lector van den Bisschop, mocht hij als één van de weinigen starten in de barrage. Een snelle ronde gecombineerd met een springfout liet het duo op zeven eindigen.

Jos Verlooy was ook één van de twaalf die barrage mocht rijden in het zadel van Fts Killossery Konfusion (v. Siec Livello). Zij besloten de lijst met de twaalfde plaats. 

De achtertuin van Michel Hendrix was voor de Grote Prijs volgelopen met liefhebbers die in een heerlijk zonnetje de verrichtingen van de ruiters gadesloegen. In de 1.50m proef, waarin Louis Konickx de hindernissen dirigeerde, verzekerde 12 ruiters zich van een barrage plaats. Hierin vertegenwoordigden naast Schuttert, ook Bas Moerings en Pim Mulder de Hollandse driekleur. Moerings en Mulder wisten echter de vorm uit de basisproef niet vast te houden en eindigden ieder met 8 strafpunten op plaats negen en elf.

Scherpst van de snede

Meshari Alharbi zette met Cascadello Boy RM, de hengst waarmee Katrin Eckermann voorheen succesvol was, een uitstekende tijd neer. De student van Emile Hendrix wist zijn coach trots te maken door te finishen in 35.52 seconden. Lang kon de Saudiër niet genieten van de bovenste klassementsplaats, want hij werd direct geklopt door de Zweedse Petronella Andersson. Robert Murphy, die alle dagen met de tienjarige, bijzonder voorzichtige Comme Cornet (v. Comme il Faut) foutloos sprong, deed een gedegen poging de tijden van Andersson en Alharbi te kloppen, maar klom niet verder dan de derde plaats in een tijd van 37.07 seconden.

Dicht bij het hart

De Zweedse Andersson reed op het scherpst van de snede met de elfjarige Claptonn Mouche (v. Conrad) en eigende zich de winst toe met een rit waarin ze aardig wat sneller finishte dan Alharbi in 34.23 seconden. “Mijn tijd als stalruiter bij de familie Hendrix nu zo’n negen jaar geleden heeft me dicht bij het hart gestaan, dus ik ben zeer content dat het op een event waar het fijn weerzien is, zo goed uitpakt”, reageert de winnares.

“Ik rijd dit paard normaliter op 5*-niveau, maar de concurrentie was fel hier. Er reden veel topruiters mee, maar ik wist wel dat ik een poging wilde wagen voor de winst. Het was best een delicaat barrageparcours, dus de voorzichtigheid van Claptonn Mouche kwam hierin goed van pas. Ik ben ervoor gegaan en had het geluk aan mijn zijde”, aldus Andersson.

Volledige uitslag


Bron: Persbericht