80 combinaties van paarden en ruiters kwamen aan de start, waarvan er slechts 29 foutloos wisten te blijven. De uitdaging was om rechtstreeks tegen de klok te rijden in deze 1.40m rubriek. De Duitse ruiter Andre Thieme bleek de snelste in het zadel van Paule S (v. Perigueux). De negenjarige ruin zette de klok stil op een snelle tijd van 63,29s. Slechts vijf honderdste van een seconde hield landgenote Kendra Claricia Brinkop van de overwinning af. Op de rug van Nector vd Bisschop, een tienjarige BWP-hengst van Echo van t Spieveld, moest Brinkop genoegen nemen met de tweede plaats. De derde plaats was voor een Zweedse combinatie en kwam op naam van Karin Martinsen. Zij reed PB Chakira Z (v. Colore), een achtjarige Zangersheide merrie in 63,55s over de finish en naar de derde plaats. 

In de top tien liet de sBs hengst Jazzy des Dames, een achtjarige nakomeling van Emerald, zich opvallen door met Thiago Ribas Da Costa naar de negende plaats te springen.

De top drie zat duidelijk op elkaars lip want de combinatie op vier kwam ruim een seconde later over de finish. Met een foutloze ronde in een tijd van 64,77s kwam Markus Renzel (GER) op vier met Pikeur Lareen (v. Los Angeles), een achtjarige merrie. De top vijf werd afgesloten door Sophie Hinners (GER). Samen met de elfjarige Thelma Hastak (v. Heartbeat) wist ze foutloos te blijven en de klok stil te zetten op 65,22s.


Klik hier voor de volledige resultaten