Bart Jay Junior Vandecasteele moest in de 1.30m proef twee Franse combinaties voorlaten op het podium. Anne France Dolleans reed er naar een gouden medaille in het zadel van Atout Coeur d'Yville (Diamant de Semilly), voor haar landgenote Louana Bensaad met Vickie du Bochard (Quantum). Vandecasteele volgde op een ruime halve seconde van de Franse, en mocht zo het brons omgehangen krijgen op de rug van Just Dance van de Rollebeek (Numero Uno).

Ook Vincent Lambrecht en Nicolas Bruylants reden nog naar een knappe top tien klassering. Zij plaatsten zich respectievelijk als zesde en zevende.

Vind de volledige uitslag van de Bronze 1.30m hier.

Kasper de Boeck grijpt goud in Bronze 1.20m rubriek

In de proef over 10 cm lager ging de overwinning wel naar België. Kasper de Boeck won er samen met zijn 11-jarige zwarte merrie Gerenia (Cantos) in een snelle tijd van 57.53 seconden. De Fransman Giovanni Laube had een ruime anderhalve seconde langer nodig om eveneens foutloos rond te springen, en werd zo in het zadel van Rocky Balboa (Ustinov) tweede. Heinz Koella veroverde samen met Cosima 224 (Continio) voor Zwitserland de derde plek.

Verder reden onder meer Nicolas Lambrecht, Brent D'Haese, en Elise Arroyave eveneens naar een mooie top tien klassering.

Vind de volledige uitslag van de Bronze 1.20m hier.