Na een barrage met drie won Lamberts met haar Zangersheide-merrie, voor Danny Van Es. De Vlaams-Brabantse springruiter noteerde de snelste chrono maar tikte één balk uit de lepels. Op de rug van Cobolensky (Cornet Obolensky) bleef Van Es ruim voor op Yelina Vanthomme en Qualite vd Donkhoeve (Kato T Z).

Met één tijdsfout in de basis volgde Tom Bonny in het zadel van Rebel D 08 (Cicero Z van Paemel) op vier. Xander Van Es vervolledigde de top vijf met de 10-jarige dochter van Bisquet Balou vd Mispelaere, Noor C.

Op zaterdag hield Danny Van Es de concurrentie achter zich in de 1.20m hoofdrubriek. Van Es loodste Zico V foutloos naar de winst met ruim 2 seconden voorsprong op Jelle Limbourg en de sBs-ruin, Inago du Champ du Bois (Vigo d'Arsouilles).  Brent Monseu vervolledigde de top drie in het zadel van Todd HH (Tinka's Boy). Enkel deze top drie noteerde een dubbel foutloze omloop.

Ook de 1.15m rubriek kwam op naam van de familie Van Es. Xander Van Es snelde naar de winst met Naughty Girl Of Two Notes Z (Numero Uno) voor Bryan Dufresne en de BWP-merrie, Oberlina (For Passion d'Ive Z). Xander Lamberts vervolledigde de top drie in het zadel van de negenjarige Opium Van DE Caloomeerchen (Elvis Ter Putte).

Alle resultaten