De zesjarige Zangersheide ruin uit de stallen van Jerry Van Damme liet in deze rubriek voor vijf- en zesjarige paarden al het hout onaangeroerd. Vergauwen zorgde daarbij voor een snelle tijd en het duo zegevierde. Met net geen twee seconden verschil hielden ze de Syrische Firas Hamama achter zich met Monte Cristo 18, een zesjarige ruin. Het podium werd besloten door de hengst Beluga 36 onder Abdul Rahman Ahmed Ameen. 

De beste vijfjarige was de KWPN merrie Nonanka VDL, een dochter van Inaico onder Sarah Albus. De Deense amazone bracht de zesjarige BWP merrie Rimrock van de V&D Stables, een dochter van Dieu Merci van T&L, naar de vijfde plaats. Zes was voor de Zangersheide hengst Solid Gold HS Z. Deze zesjarige zoon van Sir Obolensky Z werd gefokt door Greet Schellens en kwam uit onder de Brit Drew Walton. 

Nog een Zangersheide hengst volgde op zeven waar Arezzo Z stond met Thiago Ribas Da Costa. De vijfjarige hengst is een fokproduct van de familie Meuris. Katja Haep zagen we na een foutloze ronde met Jasmin, een zesjarige Comme Il Faut merrie, terug op tien.

Uitslag


Foto: Joris Vergauwen & Ellinor Z