De kersverse LRV Indoor kampioen sprong met de 9-jarige BWP-merrie, Ortis de Rêve (Elvis Ter Putte) foutloos naar de winst. Het paar bleef ruim één seconde voor op Pieter Kenis met de Kannan-merrie, Ohah de Regor. Het podium werd afgewerkt  Kevin Wastiau en de 13-jarige SF-ruin, Atout du Rouvray (Rock' N Roll Semilly).

Vijf combinaties wisten de herkansing foutloos af te werken. Net buiten het podium volgde Simon Prouvé met Napoli Ter Wijnen (Diaman de Semilly) voor Charlotte Goedermans en Porto Alegre Dwerse Hagen (Boyfriend du Seigneur).

Eerder hield Kyle Cuypers, Rik Nauta van de winst in de 1.30m nationale rubriek. Cuypers en de 11-jarige Mystic Lady van 't Buxushof (Toulon) bleven ruim één seconde voor op Rik Nauta met zijn vertrouwde Limestone Grey (Numero Uno). Thomas Mertens en Danton van het Eelshof (Dallas VDL) vervolledigden de top drie.

In de 1.20m proef schreef Jules Stevens met de 11-jarige Tornesch-merrie, Herusa S de winst op naam. Het paar werd opgevolgd door Dieter Vermeiren en Piepke 111 Z (Plot Blue) op twee en Jens Smolders met Picasso van de Looise Heide (Casino Royal van de Hunters) op drie.

Ook Niki Geenens schreef een 1.20m rubriek op naam. De Oost-Vlaamse won in het zadel van Gazelle van de Vaelenberg (Toulon). Het waren Kyle Cuypers en Geenens die de volledige top vier maakten. Cuypers volgde met zijn Mystic Lady van 't Buxushof voor Geenens met Helios v/d Spelonckhoeve (Dulf van den Bisschop). Als kers op de taart plaatste Cuypers zich eveneens op plek vier met Reva van 't Buxushof (I'M Special de Muze).


F. © Dena Stables