Eindstand: Een zevende plaats voor Jérôme Guery, Wim Vinckx op tien en Pieter Clemens op elf. Aansluitend op twaalf stond Jens Vandenberk die op Faldiano (v. Heartbreaker) door een tijdsfoutje in de basis niet aan de start kwam.


Met elf combinaties aan de start, konden drie Belgen een gooi doen naar de winst. Jérôme Guery mocht als eerste proberen om de overwinning binnen te halen en deed dat op Floris TN (v. Quality Time TN). Het duo tikte helaas een balk in het zand, waardoor ze op een voorlopige vijfde plaats kwamen te staan.

 

Als tweede keken we naar Pieter Clemens. Op de rug van Cayadix Hero Z (v. Cadence van ’T Gelutt Z) kreeg hij twee springfouten aangerekend en kwamen ze op een voorlopige negende plaats te staan.

 

Aan de leiding stond op dat moment de Franse Titouan Schumacher. Met Carera des Brimbelles (v. Kannan) kon hij Sanne Thijssen van een tweede overwinning houden met Con Quidam RB (v. Quinar Z). De te kloppen tijd stond op 38,30 seconden.

 

Wim Vinckx was de allerlaatste aan de start en zat op Floor (v. Zirocco Blue VDL). Het 1.55m hoge parcours liet ook hen in de fout gaan. Geen Belgische overwinning dus, wel drie Belgen die zich konden klasseren.


Resultaten