53 combinaties stonden aan de start van deze rubriek over 1.40m waarvan er slechts twaalf de eerste ronde foutloos konden doorstaan. Maar liefst éénvierde van deze barragisten bestond uit Belgen. Dominique Hendrickx besloot om Eroine des Forets (v. Canturo*Bois Margot) niet te starten in deze tweede fase. 

Fabienne Daigneux-Lange ging de strijd wel aan en stuurde Bb d'Fee Sauveniere Z (v. Balou du Rouet) foutloos door de barrage in een tijd van 48,75. Ook Leonie Peeters deed haar gooi naar winst en sprong met Maquinn vd Heffinck (v. Quinn vd Heffinck) ongeveer 25 honderdsten sneller dan haar landgenote en pakte zo de vijfde plaats, Daigneux-Lange werd zesde. 

Maar de beste Belg was ongetwijfeld Jérôme Guery. In het zadel van Come Away Flamingo Z (v. Cardento) mocht hij als een van de laatsten de ring betreden. Hij verbeterde de voorgaande prestaties en zette de te kloppen tijd op 44,30. Niemand deed nog beter en de winst ging mee naar België. Derin Demirsoy zet hen op de hielen maar kwam 30 honderdsten te kort om Empire Eh Z (v. Emerald) te laten winnen en werd tweede. Shane O'Meara vervolledigde de top drie nadat hij op Iris (v. Starpower) in 45,68 de finish overkwam. 

Volledige uitslag Silver GP

Terwijl Guery ging winnen in de GP greep Laurence Portolani net naast de top drie in de Bronze rubriek over 1.10m. Ohlala van 't Gelutt (v. Thunder vd Zuuthoeve) sprong een foutloze ronde die goed was voor de vierde plaats. De winst ging naar Zwitserland met Noah Pfyffer Von Altishofen op één met Elita de Tamize (v. Negro). 

Volledige uitslag Bronze 1.10m

Eerder die dag reed Nicolas Lambrecht zich ook in de kijker tijdens de Bronze 1.20m rubriek. Op de rug van Eternity du Seigneur (v. Ogano Sitte) moest de Belg enkel Susana Epaillard voor hem dulden. De Spaanse nam de winst met Solero MS (v. Silvio I). Lambrecht haalde ook Bahia d'Elke (v. Kannan) van stal en eindigde met nog een elfde plaats nadat ze vier strafpunten tegen hadden. 

Volledige uitslag Bronze 1.20M