Het 1.40m hoge parcours werd slechts door 12 van 84 starters foutloos afgewerkt. In deze 12-koppige barrage domineerde Jérôme Guery al meteen door de 8-jarige BWP hengst van Comme il Faut in 36,24s naar de finish te sturen met alle balken nog in de lepels. Enkel de Ier Clem Mcmahon kon dicht bij die tijd aanleunen met de Vigo d'Arsouilles-nakomeling Grand Prix DK en werd met 36,84s tweede. Het brons tintte Belgisch met de BWP ruin Nadale van Dorperheide (Zilverstar T) die Lorenzo de Luca aan de derde plaats hielp met 39,26s op de klok.

Ludo Philippaerts kam als laatste aan de start in combinatie met Nobel van de Vrombautshoeve Z. Een knappe ronde van vader Philippaerts met de hengst van Nabab de Reve leverde hen de vierde plaats op. De vijfde en meteen ook alweer laatste foutloze rit in de barrage kwam van Alexandre Rothschild en Excalibur de Hus Z (Eldorado de Hus).

Louis Lambrecht maakte ook deel uit van de selecte groep in de barrage en strandde met Galipette du Plessis (Eldorado de Hus) uiteindelijk op tien. 

Resultaten


F. ©: 1clicphoto