Slechts 7 van de 51 startende combinaties slaagden erin om het 1.55m hoge parcours tot een goed einde te brengen, waaronder drie van hen dubbel foutloos besloten. Guery (BEL) en Quel Homme waren de Belgische afgevaardigden in deze rubriek en stevenden af op een knappe tweede plaats met geen misse tijd. Enkel Julien Epaillard (FRA) en de 11-jarige Donatello d'Auge (Jarnac) waren sneller en hadden de GP-winst op zak. De Duitse Pia Reich (GER) zorgde met PB Loewenherz (Levisto Z) voor de derde en laatste foutloze barrage. 

Mark Mcauley (IRL) rekende op Destinee de Vains (Untouchable) om de vierde plaats te veroveren terwijl Megane Moissonnier in het zadel van Bracadabra (Pacific des Essarts) vijfde werd.

De door Chris Anné en Eva De Maeyer gefokte Cor-Leon vd Vlierbeek Z (Calvaro Z) kwam met Lily Attwood aan de start in de barrage en strandde op zes. Lieven Boelens zag zijn fokproduct, Hermes van de Vrombautshoeve (Vigo d'Arsouilles) een foutloze rit afleggen onder Luiz Felipe Cortizo Gonçalves de Azevedo Filho maar de scherpe tijd hield hen uit de barrage.

Resultaten