De 1.40m rubriek kreeg een gesplitste uitslag wegens de grote opkomst. Jérôme Guery zette zich met de 9-jarige Jyrado vh Bovenhoekshof (By Ceira d'Ick) gans bovenaan. Het duo bleef ruim een seconde voor op de Brit Christopher Franks met Kannabalou (Balou du Rouet). De Fransman Xavier Hazebroucq besloot de top drie met de 8-jarige Champagne Destiny's Z (Windows vh Costersveld). 

In deze uitslag stuurde Bertrand Genin de sBs merrie Holiday de la Bouverie (Clinton) naar zes. Thibault Philippaerts plaatste zich zowel op zeven als acht met respectievelijk Qosito van de Koekoek (Mosito van het Hellehof) en Quilano (Arezzo-Vol). 

In de tweede uitslag van deze proef zorgde Ludo Philippaerts voor de Belgische representatie en eindigde op het brons met Gadget Mouche (Andiamo Semilly). Voor hen op twee kwam de door Alexandre Rodrigo gefokte BWP merrie Malia du BY (Eros Platiere). 

Constant van Paesschen boeket met Merlot de Muze (Nabab de Reve) winst in de Silver 1.25m rubriek. Het podium bestond verder nog uit Belgische fokproducten met de Zangersheide merrie Chinta van Geluut Z (Chintan) op twee voor de BWP merrie Kandy Hof Ter Zeedycke (Cabrio vd Heffinck) van fokkers Rik en Martine Decapmaker-Govaert op drie. Virginie Thonon klasseerde zich op vijf in het zadel van Hotaowa de la Tourelle (Centurio 22). 

In de rubriek voor zesjarige paarden greep Rik Hemeryck het brons in combinatie met Sam de Lauzelle, een BWP ruin van Windows vh Costersveld. Daarnaast klasseerde de Belg zich ook nog eens op zeven in het zadel van Salomee de Lauzelle (Mylord Carthago). Beide paarden zijn een eigen fokproduct van Hemeryck zelf. 

Alle resultaten


F. ©: 1clicphoto