Voor België mocht Pieter Devos de spits afbijten in het zadel van MoM's Coleraine des Bergeries (v. Canturo). Helaas voor het duo viel de balk van de felblauwe hindernis uit de lepels en was het na hindernis vier al gedaan. Na Devos kwam Gilles Thomas op het toneel met Luna van het Dennehof (v. Prince van de Wolfsakker). Ook zij kregen een springfout tegen. Hier was het de donkere blauw stijl die hen de das omdeed, een hindernis eerder dan Devos. Voor Thomas was er een negentiende plaats, Devos strandde op 24. 

De derde die voor ons land de ring in kwam was Jérôme Guery. Met twee niet-foutloze landgenoten was de druk al opgebouwd. Met Uniquo, de negenjarige knappe verschijning, liet hij de druk hem geen parten spelen en hield de hengst foutloos. Hun tijd bleek uiteindelijk goed voor de top tien met hun eindstation op zeven. Als laatste was het de beurt aan Wilm Vermeir. Joyride S (v. Toulon) deed zijn uiterste best maar de hengst sprong net iets te vlak op de achtste hindernis en tikte het hout uit de lepels. Zij konden uiteindelijk het tweede beste resultaat neerzetten en eindigden op dertien. 

Van de negen foutloze combinaties was het Shane Sweetnam die de ereronde mocht gaan leiden op Alejandro (v. Acorado's Ass). Het duo kon de klok stoppen op 63,13. Met slechts enkele honderdsten verschil bleef de Ier zo voor op de Wereld Nummer 1, Henrik Von Eckermann. De Zweed zat in het zadel van Glamour Girl (v. VDL Zirocco Blue) en reed een uitstekende ronde die goed was voor zilver. Met bijna een seconde verschil ging het brons naar Eduardo Pereira de Menezes en HS Kastello Memo (v. Thunder vd Zuuthoeve). 

Volledige uitslag