Van de 72 startende combinaties was Guery met de 9-jarige Sandro Boy-nakomeling de beste. Het duo rondde de tweede fase van het 1.40m hoge parcours het snelst foutloos af. Met slechts enkele honderdsten verschil achtervolgde Julien Epaillard met de Safari d'Auge-zoon, Dante d'Auge. Zij bleven één honderdste voor op Sofia Westborg en Alencia Von Hary Z (Action-Breaker), een Zangersheide merrie uit de fokkerij van Heinz Mertens. 

De door De Moerhoeve gefokte Pina van de Moerhoeve, een 9-jarige dochter van Denzel v't Meulenhof behaalde de vijfde plaats met Giulia Martinengo Marquet. Ook Orothee de Kalvarie (Vigo d'Arsouilles) kwam binnen de top tien en plaatste zich met Joffrey Buard op zeven.

Resultaten

Wat later scoorde zoon Mathieu Guery opnieuw een top tien-notering in de Gold Tour. De 1.45m hoge rubriek telde eveneens mee als kwalificatie voor de Grote Prijs. In combinatie met Tender Dream Hero Z, de Thunder vd Zuuthoeve-zoon waarvan hij de teugels overnam van zijn vader, werd de jongste Guery negende. De door Geert Schoutteet gefokte sBs merrie Gl Events Dolce Deceuninck (Toulon) schitterde met Olivier Perreau op twee, terwijl landgenoot Julien Epaillard de overwinning binnenhaalde op Hoover (Clinton). 


F. ©: 1clicphoto - Hervé Bonnaud