Dé man van de proef bleek de Ier Niamh McEvoy op de 8-jarige Oldenburger merrie Aconzina PS (Action-Breaker), die het parcours foutloos in een vlijmscherpe tijd van 65.40 seconden aflegde. Eerste achtervolger, Jesus Garmendia Echevarria in het zadel van de Sandro Boy dochter, Sandano, had ruim twee seconden meer nodig en klokte af op 67.60 seconden. Ook onze landgenoot Jeroen Appelen reed een schitterende ronde met de schimmelhengst Ghost Z, en eindigde net 18 honderdsten na de Spanjaard op drie.

Bijna drie seconden trager dan de bronzen kandidaat plaatste de Zweedse Stella Röhlcke zich op de rug van Delina (Verdi TN) als vierde, voor de Franse Emeric George en Dune du Ru (Vagabond de la Pomme.)

Vind de volledige uitslag van de 3* 1.50m rubriek hier.

Appelen opnieuw in de prijzen van 1.40m Big Class

In de hierop volgende 3* 1.40m Big Class lagen de kaarten opnieuw goed voor Jeroen Appelen. Met hier onder het zadel de 9-jarige hengst Neverland Z (Numero Uno) liet Appelen ook nu het hout onaangeroerd, en was met een tijd van 36.07 seconden net niet goed genoeg voor een top vijf, ze werden zesde. De top drie kleurde volledig Italiaans, met aan kop Luca Maria Moneta in het zadel van de 8-jarige Jolie Coeur d'Avril (Arko). 

Klik hier voor de volledige uitslag van de 3* 1.40m rubriek.

Geen houden aan Appelen!

Jeroen Appelen eiste opnieuw een plaats in de top tien op, deze keer in de CSI2* 1.40m rubriek. Op de rug van Moningo - D Van't Heyveld (v. Thunder van de Zuuthoeve) voegde de Belg nog een zesde plaats toe aan zijn palmares. 

Bekijk de volledige uitslag van de CSI2* 1.40m hier