Maar liefst 88 paard en ruiter combinaties waagden nog een laatste keer hun kans in de rubriek voor jonge paarden van het Sentower Park. 25 combinaties schopten het uiteindelijk tot in de barrage. Voor België stuurde Jeroen Appelen de achtjarige Balou's Paul PS (v. Baloubet du Rouet) foutloos naar de finish en besloot met een vijfde plaats. 

Binnen de top tien hield Celine Schoonbroodt - De Azevedo mee de eer hoog door met Coseno-Blue PS (v. Conthargos) de achtste plaats te veroveren. Op negen volgde Annelies Vorsselmans met Ubrisco (v. Uriko). Net erbuiten stond Koen Vereecke op de elfde plaats na een foutloze barrage op de rug van Qadira de Regor, een zevenjarige BWP merrie van Bamako de Muze. 

De Braziliaan Marlon Modolo Zanotelli domineerde het podium met zowel de overwinning als een derde plaats. De snelste tijd reed hij op Fairplay des Forets, een achtjarige ruin van Upsilon. Met de BWP merrie Perle van'T Ongereet (v. Emerald), een achtjarige uit de stallen van Dirk Degroote, veroverde hij het brons. De tweede plaats was voor Abdullah Mohd Al Marri met Lucardo O (v. Eldorado vd Zeshoek), de beste zevenjarige. 

Resultaten