De voormalige wereld- én Europees teamkampioene, Meyer-Zimmermann is alvast tevreden met hoe alles tot nu toe verliep. "Mijn gevoel is echt goed", vertelt de amazone. "Messi (Messi van 't Ruytershof) heeft zijn allereerste vlucht goed doorstaan. Hij had het gezelschap van Dalera (Jessica von Bredow-Werndl's dressuurpaard). Al van bij de VET-check was duidelijk dat hij goed in zijn vel zit. We beginnen met een goed gevoel aan deze finale."

Over de accommodatie is de amazone ook tevreden. "De arena is erg mooi, nu ontbreekt enkel nog de sfeer." Met een rugzak vol bananen, Messi's lievelingstussendoortje, is de huidige nummer 45 van de FEI Wereldranglijst te spotten in de hallen. Op zijn liefde voor bananen na is Messi een ongecompliceerd paard volgens Meyer-Zimmerman. "Hij is heel mensgericht en weet altijd precies wat hij moet doen. Hij kan soms wat onwennig zijn tussen andere paarden of bij grote lawaaien, maar die ingetogenheid heeft hij gelukkig niet bij de sprongen."

"Er heerst een positieve spanning en ik leg mezelf geen druk op." Het duo reed eind mei vorig jaar hun eerste vijfsterren wedstrijd en zijn dus hun weg op het hoogste niveau van de sport nog wat aan het zoeken. "Naar mijn gevoel presteren we beter outdoor dan indoor, wat niet wil zeggen dat we het niet goed kunnen én willen doen. We willen vooral laten zien dat we op dit niveau mee kunnen."

Gisteren (woensdag 5 april) barstte de strijd los in Omaha! Samen met landgenoten Daniel Deusser, Marcus Ehning, Gerrit Nieberg en Richard Vogel zet Meyer-Zimmermann zich schrap voor een heuse strijd om de titel in deze Wereldbekerfinale. "Het eerste parcours daagt uit om niet te treuzelen maar op dag één mag je toch ook nog niet te veel risico willen nemen", zegt de amazone. 

Janne heeft zichzelf een doel voorop gesteld: "Ik wil zeker de finale halen en zoveel mogelijk goede rondes rijden in de loop van het evenement. De beste ruiters van de wereld zijn hier en ik ben gewoon blij dat ik erbij kan zijn."




Bron: Spring Reiter
Foto©: Tomas Holcbecher