In de 1.20m ochtendrubriek voor paarden sprong Janne Caals met Dapper (Lupicor) naar de winst in 58,35 seconden. Het duo verwees zo de winnaars van de dag ervoor, Dorien Theybers met Comet 257 (Concetto) naar de tweede plaats. Yne Saeys vervolledigde de top drie op de rug van de 10-jarige Amaretto De Landetta Z (Action-Breaker).

Net buiten het podium strandde Yne Saeys met Hurry Up van het Vliethof (Quadrillo) voor de Diepenbeekse amazone, Leen Geysen met onder het zadel haar vertrouwde 11-jarige Lukito v/h Yzeren Lindehof (Heros v/h Ijzeren Lindehof).

In de hoogste pony rubriek, een 1.10m proef  was het Louise Lenaerts die de concurrentie achter zich hield. Samen met de 12-jarige dochter van Invisible E vh Juxschot, Oylele-V, bleef de amazone als enige foutloos over de 2 fasen. Marie Cremers volgde met Jack (Oosterbroek Francois) op de tweede plaats. Het duo verwees zo Birsen Vercammen met Valiënte (Hoppenhof's Hero) naar de derde plek.

Net buiten het podium strandde Eline De Brone op de vierde plaats. De Brone en Ikkepuk v't Plutoniahof (Nevado Van De Rostal) bleven zo Julie Geurts met Kinou Des Maronniers (Rambo) voor.

Verder waren er volgende winnaars:

  • ponies 80cm: Lars Olsson met Surana de Finca Barroco
  • ponies 90cm: Hanne Jansen met Bento
  • ponies 100cm: Hanne Jansen met Asgard
  • paarden 80cm: Dorien Christiaens met Sterre Van Hipposense VP

Team Equnews op het podium in showproef

Nog een leuke vermelding. De dag werd afgesloten met een Ride & Drive showproef. Daarin reden de ruiters een 90cm parcours en volgde een tweede teammember met de Landrover Defender. Team Van Mossel werd vertegenwoordigd door thuisruiter, Seppe Wouters (in de Defender) en Kaat. Het paar won uiteindelijk met ruim vier seconden voorsprong op Team Vincent Van Loo. Team Equnews volgde op de derde plek.

Volledige uitslag