De hoofdrubriek had de hindernissen op een hoogte van 1.40m staan en werd rechtstreeks tegen de tijd gereden. Van de 51 startende combinaties was het Jan Mertens die zegevierde in het zadel van Cola Tic van de Wijngaardhoeve Z. Op de zevenjarige merrie van Corico Z was Mertens gisteren nog de sterkhouder in deze rubriek. Charlotte Mahieu vulde mee het podium in en werd derde op Kiarado (v. Diarado). Op vier volgde Estee Bomeré in het zadel van Moonshine van t Ameldonk Z (v. Marius Claudius).

Mertens schreef ook de 1.30m rubriek op naam, hier met Sira van Strikmolenhof Z. De achtjarige dochter van Stakatto had bijna twee seconden voorsprong op de concurrentie. In de top vijf kwam Johnny Stevens op vier met Quinta (v. Elvis ter Putte) terwijl Eline Goethals uitblonk op vijf met Ella Bella du Mystère (v. Con Air).

De 1.20m rubriek had Ruben Schelstraete op één met Cochinelle RS Z (v. Cicero). Ook hier ging het brons naar een Belgische combinatie en was het Yenthe Schrijvers die op Oceane (v. Nonstop) het brons omgehangen kreeg. Bomeré werd hier vijfde op Chiquita van t ameldonz (v. Cicero van Paemel).

Alle resultaten