Na een barrage met zes, wist enkel de top drie een foutloze herkansing te presteren. Jan Claeys en de 14-jarige dochter van Wandor van de Mispelaere, sprongen daarbij met twee seconden voorsprong naar de eindzege. Op het podium volgde Christophe Vanderhasselt in het zadel van de negenjarige Opportunity Vitseroel (Elvis ter Putte). Frederik De Donder vervolledigde de top drie met onder het zadel Levana Stw Van Poesthemhof (Fantomas de Muze).

Met één springfout plaatste Vanderhasselt zich eveneens op de vierde plek. In het zadel van de Cornet Obolensky-ruin, Popeye Van 't Klavertje Vier verwees de Vlaams-BRabantse springruiter, zo Christof Deraedt met Dendy Van Jonckhoeve Z (Dexter R) naar de vijfde plek.

Eerder sprong Niki Geenens met Mc Gyver van 't Ruytershof (Nabab de Rêve) naar de winst in de 1.35m proef. De Oost-Vlaamse bleef minder dan een halve seconde voor op jeugd-amazone, Estee Bomere met haar Primavera v/d Dennehoeve (Fantomas de Muze). De top drie in deze proef werd afgewerkt door Mike Van Olst en Miracle Odth Z (Mr. Cielo Odth Z).

Oost-Vlaming, Nikolas Matthijs won de 1.25m ochtendrubriek. Samen met zijn eigen Quelle Dame Van de Voorde (Elvis ter Putte) bleef Matthijs als enige foutloos onder de 63 seconden. Op ruim vier seconden verschil volgde Limburger, Michael Vreys op een tweede en derde plaats. Vreys plaatste zich met respectievelijk Extra Z (L.b. Eagle Eye) en Estrella van de Plockroy Z (Excellent vd Zuuthoeve).

Ook in de 1.15m proef bleef Niki Geenens, Estee Bomere voor. Geenens won ditmaal met de 17-jarige Geena Lisa (Lord Z), Bomere volgde in het zadel van Jade Van teN Breebroek (Clipper vd Begijnakker). Axelle Rowies vervolledigde de top drie met Me 2 By Cavalor (Elvis ter Putte).