Ruim dertig combinaties kwamen aan de start in de 1.30m hoge rubriek op zondag, zes van hen bleven dubbel foutloos. Johan Wenselaers had Pipa de Yeselo (v. Bamako de Muze) gezadeld voor deze proef en finishte in een snelle 40,63s. Slechts een combinatie wist nog sneller te zijn, die prestatie kwam toe aan Killian Norris. De Ier stuurde de BWP ruin O Neill van t Heike (v. Hunter's Scendix) in 39,52s naar de overwinning. Norris greep daarnaast ook nog het brons in het zadel van Narthino Z, een Zangersheide ruin van Namelus R. Jeroen Verschueren kreeg met Olenco Jk (v. Dieu-Merci van T&T) de vierde plaats toegewezen voor Guy Janssens op Energy van t Breezerhof Z (v. Emerald van 't Ruytershof) op vijf. Lucille Billet was met Ciolga (v. Indoctro) de laatste combinatie zonder fouten. 

Over 1.15m won Emily Sneyers in het zadel van Irresistible van de Bleukhoeve Z (v. Zazu). Het duo kreeg deze overwinning niet zomaar cadeau want Laurent Nuyens finishte slechts drie honderdsten later met Lavita van de Heide (v. Andiamo) en werd tweede. Merel Van Assche besloot de top drie met Cassius Z (v. Chellano Z). 

Kirsten Rombouts zegeviert met zevenjarige Carlos d Axmar Z 

Op vrijdag kwamen de jonge paarden volop aan bod in Schilde. Bij de zevenjarigen zette Kirsten Rombouts zich op kop in het zadel van Carlos d Axmar Z (v. Crowntano Z), een fokproduct van Jurgen Rombouts. Met net geen halve seconde verschil hielden zij Killian Norris met Grand Canyon HD Z (v. Greco Sitte), uit de stallen van Tommy Dermaut, van de winst. Johan Wenselaers greep met Qolibri van t Roosakker (v. Kannan) het brons. Deze hengst werd gefokt door Marc en Els Kluskens - De Dycker. 

Lucille Billet had de beste zesjarige onder het zadel en won met Habibi BS (v. Ibrahim BS), gefokt door Marcel Billet. Annelies Bastenie volgde op twee met Olli Z (v. Ogano Sitte). Jordi Rombouts vervolledigde het podium in het zadel van Rocca Blue van t Rivalenhof (v. Le Blue Diamond van 't Ruytershof), uit de stallen van Marcel Rombouts. 

Bij de vijfjarige paarden bleven slechts vijf van de ruim twintig deelnemers foutloos, allen van hen Belgische combinaties. 

Alle resultaten