Pieck won de 1.35m rubriek met de 9-jarige zoon van Nabab de Rêve, Nemo Van Het Reuhof. De Amerikaanse springruiter, Randy Sherman volgde met zijn eigen Cest la Vie Velvety (Cartoon). Samen met de 11-jarige merrie verwees Sherman Silke Nassen met Nefertete Prova (Edjaz van 't Merelsnest) naar de derde plaats. Het volledig podium strandde op minder dan een halve seconde van elkaar.

Net buiten de top drie vervolledigde Jorik Vervoort de top vijf. Vervoort sprong met Delorean DH Z (Donckervoort DH) naar de vierde plaats en bezette de vijfde plek in het zadel van de dochter van Crown Z, Credibilis van het Lindenhof Z.

Kyle Cuypers domineert

Eerder domineerde Kyle Cuypers het podium in de 1.25m nationale rubriek. Cuypers schreef de winst op naam met de BWP-merrie, Mystic Lady Van t Buxushof (Toulon). Cuypers volgde zichzelf op met Chester VI Z (Clintissimo Z). Op de rug van de ruin, uit de fokkerij van Ivan Vossius, bleef de springruiter, Sander Geenen met de 9-jarige Interceptor (Q.Breitling) voor.

De eerste winst van de dag, de 1.15m proef, kwam op naam van Julie Somers met Jos Claes' BWP-merrie, Queen Fleur C. Samen met de merrie van Vigo d'Arsouilles bleef Somers als enige foutloos onder de 29 seconden. Met een nipt verschil volgde Luka Lisens met Catho Van De Langvelden Z (Cantaloupe) voor Alexandra Gazo met Guylian-Ge.Mi (Val t Horens van de Padenborre).

Alle uitslagen