Zevenenveertig combinaties gingen van start op het parcours ontworpen door Peter Grant (CAN) in de eerste ronde, waarvan slechts vier foutloze rondes waren behaald door Stuller Power Solutions, waardoor ze kans maakten op de overwinning in de barrage. Nassar was de pionier met de 2009 Holsteiner ruin (San Patrignano Cassini x Accord II) in eigendom van Evergate Stables LLC en koos ervoor om zich te richten op een foutloze ronde waar anderen tegenop moesten boksen om te winnen. Deze strategie werkte goed, zo vat hij samen:

"Ik werd ingehaald, maar ze wierpen enkele sprongen af. De barrage paste me wel, maar soms kan hij een beetje moeilijk te sturen zijn, dus als eerste van start gaan wilden we gewoon de hindernissen laten staan en zien wat er gebeurde."

Nassar kent zijn paard "van binnen en van buiten" en kiest ervoor om hem in specifieke klassen in te zetten waar ze samen kunnen excelleren. "Coronado heeft een ongelooflijk jaar gehad. We proberen hem spaarzaam te gebruiken, omdat hij nu 14 is. Ik voel alsof ik hem door en door ken en we de juiste klassen voor ons kunnen kiezen."

Het uitdagende parcours bevatte hindernissen en balken verspreid over het hele traject, wat volgens hem halverwege echt uitdagend werd. Hij analyseerde: "Toen ik het parcours liep, dacht ik dat het veel springen was. Het had 14 hindernissen, met grote combinaties. Ik vond dat het parcours echt begon bij de driedubbele, en daarna de muur uit de hoek met een zeer korte afstand naar een ruime dubbele, dan een zeer lange vijf naar een smalle hindernis gevolgd door een zeer delicate balk."

Hoewel hij geen onbekende is in het Major League Show Jumping-circuit en op het hoogste niveau van de competitie, gaf Nassar toe dat hij voor het eerst deelnam aan Tryon International:

"Dit is eigenlijk mijn eerste keer hier, dus dit is een geweldig begin. De locatie is fantastisch. Het is geweldig voor de paarden, de bodem is uitstekend. Ik hou echt van de sfeer van Saturday Night Lights, en de paarden lijken hier echt te gedijen. Ik ben blij hier te zijn en ik kom terug!"

Voor Nassar is de overwinning ook een eerbetoon aan zijn team en het harde werk dat ze het hele jaar door verrichten. Hij besloot: "Ik wil mijn team echt bedanken. Het is een lang jaar geweest, we zijn veel onderweg geweest en de paarden hebben veel gesprongen. Het is geweldig om zulke resultaten te behalen. Evergate Stables doet alles, van boven naar beneden, en we laten geen steen onomgedraaid, dus het is fijn om te zien dat de resultaten vruchten afwerpen voor al het harde werk dat de jongens hebben geleverd."


UITSLAGEN: 328.000 CHF Land Rover Asheville Grand Prix CSI 4*

Naam Paard, Geboortejaar, Ras, Geslacht (Vader x Vader van Moeder)
Ruiter Naam (Land), Eigenaar Naam: Strafpunten/Strafpunten/Tijd

Coronado, 2009 Holsteiner ruin (San Patrignano Cassini x Accord II)
Nayel Nassar (EGY), Evergate Stables LLC: 0/0/45.24

Imerald Van't Voorhof, 2008 Belgisch Warmbloedruin (Emerald x Bacardi Orange De Muze)
Paul O'Shea (IRL), Imerald Partners LLC: 0/4/43.45

Gakhir, 2011 Nederlands Warmbloedruin (Spartacus TN x Labor's VDL Indorado)
Erynn Ballard (CAN), Ilan Ferder: 0/4/44.03




Bron: Persbericht
Foto©: Karli Dannewitz for Natalie Suto Photography