Net geen 30 combinaties kwamen aan de start van het 1.50m hoge parcours, slechts drie van hen bleven van het hout af. Ook voor Gregory Wathelet werd er met KWPN-hengst Hummer RJ (Douglas) vier strafpunten aangerekend. Hun tijd was goed voor de vijfde plaats.

Binnen de top tien zagen we nog de nummer één en twee van gisteren. Jos Verlooy kwam met Gilles Thomas' voormalige Zirtric van Beek Z (Zirocco Blue VDL) deze keer voor Gilles Thomas zelf, die achtste werd in het zadel van Nero 'P (I'M Special de Muze). 

De overwinning kwam op naam van eveneens een referentie van Thomas,  de BWP-merrie La Luna Hidalgo J&F (H&M Cabrio van de Heffinck) en de voor China rijdende Ruiji Liang. Het paar bleef voor op landgenoot Yaofeng Li en de 12-jaroge Galetto S (Clarimo).

Het brons werd gegrepen door Rolf-Göran Bengtsson en de Zangersheide hengst Gaultier VDL (Baloubet du Rouet). Bertram Allen nam met de BWP merrie Kick-Off AG (Prince van de Wolfsakker) de vierde plaats voor zijn rekening. Ook deze merrie werd eerder uitgebracht door Gilles Thomas!

Resultaten

Foto©: LGCT