Wathelet kwam aan de start op de Zangersheide merrie Berline du Maillet Z. Met de dochter van Berlin, uit de stallen van Delphine Mambour, werkte Wathelet het 1.45m hoge parcours foutloos af. Een vlotte tijd leverde hen de derde plaats op!

Maar de Belgen maken het de bondscoach allesbehalve gemakkelijk want ook Olivier Philippaerts en Wilm Vermeir konden hun zegje doen in deze proef. Vorige week debuteerde Olivier Philippaerts nog met de 9-jarige Kwik Tweet (For Pleasure) in de CSI3* van Kessel. Het duo voerde het tempo wat op en werkte hun eerste vijfsterren parcours samen meteen af met een vijfde plaats! In het zadel van de eveneens 9-jarige Eytuka of Two Notes Z (Emerald) sprong Wilm Vermeir zich in de kijker door achtste te worden. 

Nicolas Delmotte behaalde voor eigen publiek de overwinning op de L'Arc de Triomphe zoon Citadin du Chatellier. Een verschil van slechts veertien honderdsten hield Mclain Ward met First Lady (Don Diarado) op de tweede plaats. 

Belgische fokkerij blonk uit dankzij een zesde plaats voor de BWP'er Karibou Horta (Landor S) gevolgd door de BWP merrie Made in't Ruytershof (Norton d'Eole). 

Resultaten