Gilles Thomas (BEL) kwam als eerste aan de start in het zadel van Ermitage Kalone (v. Catoki). De negenjarige hengst stelde niet teleur en zette onder Thomas meteen een sterke foutloze ronde neer. De te kloppen tijd werd op 60,37s gezet. Gerfried Puck (AUT) was als tweede aan zet met Equitron Naxcel V (v. Balou du Rouet). Het duo kreeg een springfout op hindernis zeven en hield hen, ondanks hun snelle tijd van 57,69s, uit de running voor de winst.

 

Georgia Tame (GBR) verscheen als derde in ring met Vivolenska. Voor hen ging de balk van de laatste hindernis op de grond. Lorenzo de Luca’s (ITA) Cappuccino 194 (v. Comme il Faut) streelde de balk van de tweede hindernis heel lichtjes en ook op hindernis acht ging het mis. De Italiaan besloot zich terug te trekken.

 

Thomas de Wit (BEL) mocht als tweede een poging wagen om de eer van zijn land hoog te houden. Gewapend met Tools Dw Z (Toulon) ging ook voor hem de balk van hindernis acht tegen de grond. Kevin Jochems (NED) zijn Flying Jackie (v. Nabab de Reve) tikte ook even de balken op sprong acht aan maar zij hadden meer geluk. Helaas ging het voor hen mis op de allerlaatste hindernis.

 

Vice Wereldkampioen Jérôme Guery (BEL) zette in op Floris TN (v. Quality Time TN) om deze 1.50m hoge tweede ronde tot een goed einde te brengen maar ook zij kregen vier strafpunten aangerekend. Steve Guerdat (SUI) nam heel wat risico op Albfuehren’s Maddox (v. Cohiba 1198) maar die inzet loonde zich ook want het duo nam genadeloos de leiding over van Thomas’. Maar liefst bijna vier seconden werden van hun tijd ingekort, de nieuwe kortste tijd stond op 56,74s.

 

Kim Emmen (NED) kon het op Inflame GO (v. Namelus R) helaas ook niet drooghouden en ook zij verlieten de piste met vier strafpunten. Met nog drie combinaties te gaan konden nog twee Belgische ruiters trachten de winst terug naar eigen bodem te halen. Virginie Thonon (BEL) zagen we met Just The Way (v. Zirocco Blue VDL) aan het werk, zij kregen een springfout aangerekend.

 

Tot dusver hadden nog maar twee combinaties van het hout weten af te blijven. Als voorlaatste in de ring zagen we Luiz Felipe Cortizo Gonçalves De Azevedo Filho (BRA). In het zadel van Sierra du Piedroux Z (v. Hunter’s Scendix) voegde hij een derde foutloze ronde toe aan het eindtotaal en kwam zo voorlopig op brons.

 

Als allerlaatste waren alle ogen op Wilm Vermeir (BEL) gericht. De Belgische ruiter was de laatste om te trachten de winst op eigen bodem te houden en rekende daarvoor op Joyride S (v. Toulon). Op hindernis zeven ging het mis voor het duo en de afnemende concentratie liet hen ook op sprong acht in de fout gaan.


 

TOP VIJF

 

1.     Steve Guerdat (SUI) – Albfuehren’s Maddox (v. Cohiba 1198)

2.     Gilles Thomas (BEL) – Ermitage Kalone (v. Catoki)

3.     Luiz Felipe Cortizo Gonçalves De Azevedo Filho (BRA) – Sierra du Piedroux Z (v. Hunter’s Scendix)

4.     Gerfried Puck (AUT) – Equitron Naxcel V (v. Balou du Rouet)

5.     Jérôme Guery (BEL) – Floris TN (v. Quality Time TN)


Uitslag