34 ruiters traden aan in het 1.40m hoge parcours. Cobbaut was één van de tien combinaties die zich wist te plaatsen voor de barrage. In het zadel van Lambada D (v. Edjaz van 't Merelsnest) zette hij de winnende ronde neer in een tijd van 35,33. Kim Thiry volgde met ongeveer anderhalve seconde verschil op twee met Maxima T (v. Elvis ter Putte). Femke De Graaf maakte de top drie compleet en finishte met Oilily van 't Hellewater (v. Emerald van 't Ruytershof) in 40,22.

De top vijf was niet compleet Belgisch met Emilie Stampfli die de reeks kwam onderbreken en op Quinton vom Ilum (v. Quicklet de Kreisker) vierde werd. Pieter Kenis stond ondanks zijn springfoutje nog op vijf met Mijou de Hulst (v. Der Senaat 111). 

Op zaterdag kwam de 1.35m rubriek op naam van Robin Schepers en Nalu by P&S (v. I Am Moerhoeve's Star). Met ruim twee seconden verschil liet hij Talissa Witteboon achter zich, zij werd tweede met Karezzo B (v. Arezzo VDL). Frederik Cattebeke werd op Pandora vd Bisschop (v. Vigo d'Arsouilles) derde. 

West-Vlaming, Jean De Grande hield de concurrentie achter zich in de 1.30m rubriek op zondag. Samen met de 15-jarige Igor de Vauxelles (Nonstop) bleef de Grande voor op Natan Derycke met Kasper (Numero Uno). Het podium werd afgewerkt door Jan Van Hove en Milana van de Nianahoeve (Inshallah de Muze).

Alle resultaten