Cobbaut en Godfried d'Heer's merrie bleven ongeveer één seconde voor op Karl Lacus met sBs-merrie, Jema Du Mayeur EI (Fidelgo du Houssoit). Op de derde plaats strandde "ruiter-uit-de-streek", Olivier Vanderhasselt. Vanderhasselt bleef met Kira Loe (Clooney) nipt voor op Arno Boon en zijn eigen gefokte, Raython AB (Chaiton F Z).

Enkel deze top vier slaagde erin foutloos te blijven in beide fasen. Dan Kremer vervolledigde de top vijf in het zadel van de 12-jarige BWP-merrie, Mahonie van Orshof (Zilverstar T).

Eerder sprong Karl Lacus met Okido du Gentry (Eldorado vd Zeshoek) naar de winst in de 1.30m rubriek. Lacus en de 10-jarige BWP-merrie bleven slechts enkele tienden van een seconde voor op Eliah Pieters en Montequinto BG Z (Mr. Blue). Dan Kermer vervolledigde in deze proef het podium met Jarrer (Carrera VDL).

De 1.20m proef kwam op naam van Simon Vlaminck en Hot Mail de Canteloup (Dumpy des Flagues). Bart Bomere volgde in deze rubriek met Naloubet L (Equistro vd Mispelaere) voor Geoffrey Cobbaut en Papillon (Dieu Merci van T&L).

De eerste winst van de dag, was er voor Estee Bomere. De jonge Oost-Vlaamse sprong met Quinten van ten Breebroek (Eras Ste Hermelle) naar de 1.10m zege. Anky Vanderpoorten volgde met Melora Van het Kritrahof (Triomphe de Riverland) voor Eliah Pieters en Kartagena Bg Z (Kannan Gfe).

Alle uitslagen