In deze 1.40m rubriek reden de combinaties rechtstreeks tegen de tijd. Jansegers kwam al als zesde aan de beurt op Fiorucci (v. E-Pleasure) en reed foutloos rond in een tijd van 69,19, uiteindelijk goed voor de elfde plaats. Heel wat ruiters passeerden de revue voor het nog een tweede keer aan Jansegers was. Met Orlando van de Afspanning (v. Kartouzo van 't Kathof) stond ze als 68ste starter op de lijst dus hun doel was duidelijk: Charles Rulquin's tijd verbeteren. De Fransman kwam als achttiende aan de start en zette een scherp tijd van 62,64 neer op Verbois des Monceaux (v. Lando). Jansegers en Orlando leken vleugels te hebben want het duo stopte de klok op 61,64 en nam de leiderspositie over zonder die nog te moeten afgeven. Op het brons kwam nog Lali Gatellier met Pasa Nova de Muze (v. Kasanova de La Pomme).

Voor Louise Lenaerts en Maybel van het Molenhof (v. Figaro C) was er een vijfde plaats, Vic de Plecker volgde op zes in het zadel van Ilypsho (v. Zirocco Blue).

Children

In de Stephex arena hadden de Children ook al een rubriek achter de rug over een hoogte van 1.15m. Estelle Van Tricht zorgde voor het beste resultaat met de achttienjarige Ferra van den Bisschop (v. Vigo d'Arsouilles) en werd derde. Robin Vermeir volgde op de voet en veroverde de vierde plaats op Stb Caramel Z (v. Control Stb Z). 

Voor Jitske van den Eynde en Miara Stb Z (v. Mosito van het Hellehof) kwam de winst héél dichtbij. Het duo raakte als eerste geen enkele balk aan maar finishten wel met een puntje voor tijd. Maar de Franse Julie Mariani slaagde erin Elleva d'Espoir (v. Korto Maltese) zonder fouten op één af te zetten. Voor Frankrijk werd Johanne Glatt nog derde met Disco Mouche (v. Kannan).

Pony's

Vermeir was dan weer het meest succesvol bij de pony's en won in een razend spannende 1.20m-rubriek op de rug van Ottawa v/h Verbrandgoed (v. Cadet). Slechts vijf honderdsten maakten het verschil tussen zilver en brons voor Clémentine Lux en Bounty. Het duo moest de Ierse Zara Jane Kelly nipt voorlaten en werd knap derde. 

Laure Tijskens vond in de hoogste ponyrubriek het zilver en sprong feilloos over 1.25m hoogte in het zadel van Navayo (v. Jerome van de Vondelhoeve). Voor Isee Doem en Flore du Fleury (v. Machno Carwyn) was er een knappe vijfde plaats. 


Klik hier voor alle resultaten