Voor ons land reed Flore de Winne naar het beste resultaat. In het zadel van Flynn (v. Tannenhof's Fahrenheit) kreeg de amazone 70,500% toegewezen. Daarmee wist het duo de tiende plaats op zich te nemen. Tweede beste was Lore Vandeborne met een zestiende plaats voor Ikke-Pia v/d Bergerhoeve (v. San Amour). Amandine Prevost zagen we met Quaterdance (v. Quaterback) terug op twintig, Jorinde Verwimp reed op Charmer (v .Charmeur) naar 25.

De Nederlandse Emmelie Scholtens maakt een sterke rentree in de ring na een tijdje buiten strijd geweest te zijn door haar knie operatie. In het zadel van Indian Rock (v. Apache) was Scholtens met uitstek de Nederlandse sterkhouder. Hun proef werd beloond met 72,478% en leverde een derde plaats op.

Resultaten

Frankrijk met voorsprong op één in Nations Cup

In de landenwedstrijd gaat Frankrijk overtuigend aan kop. Morgan Barbançon won deze Grand Prix met Habana Libre A (v. Zizi Top). Zij behaalden 72,696%. Tweede was Pauline Basquin op de Zangersheide ingeschreven Sertorius de Rima Z Ifce (v. Sandro Hit). Ook zij overstegen de grens van 72%. Met Corentin Pottier en Gotilas du Feuillard (v. Totilas) ook boven die 72% en een vierde plaats, zagen we een heel sterk Frans team aan de start. 

België staat momenteel op de vijfde plaats in de tussenstand. 

Tussenstand Nations Cup