21 ruiters zadelden hun paard voor de slotrubriek op zaterdag: De Grote Prijs. Over hindernissen van 1.25m hoog kwam Femke De Graaf als een van de laatste combinaties aan de start op Joker van de La Rosteehoeve (v. Faldiano). Op dat moment leidde Jonas Saey het klassement met Patrisia van t Vennehof (v. Quasimodo vd Molendreef), die al vroeg in de rubriek de te kloppen tijd op 41,32 had gezet. Lange tijd bleven ze onverbeterd maar toen kwam De Graaf aan beurt, die de veertienjarige BWP ruin feilloos doorheen het parcours leidde en op 40,19 over de eindmeet reed. Zij namen de koppositie over. Maar Tom Sneppe had na Jade van het Groene Dak (v. Nabab de Reve) nog een ijzer in het vuur en finishte met Pippa Ter Linden (v. Richebourg) in ... 40,19 seconden! De Graaf en Sneppe moesten hun overwinning dus delen, De Graaf had wel een snellere basisronde. Saey moest genoegen nemen met het brons. Baptiste Matton was de laatste dubbel foutloze combinatie met Hannibal (v. Numero Uno) en eindigde op vier, Pieter De Backer volgde op vijf met Nesquick van de Backershoeve (v. Elvis ter Putte). 

Eerder kon Saey wel de overwinning verzilveren en won op Patrisia de rubriek over 1.15m. Evelien Cattoir finishte binnen dezelfde seconde in het zadel van Nyona van de Reynaert (v. Black Jack) en werd tweede. De top drie was compleet met Marthe Desomviele en Geneve de Muze (v. Vigo d'Arsouilles) op drie. 

Zondag

Op zondag domineerde Maxine Gaelens de 1.20m hoge hoofdrubriek. Met Noblesse Royale (v. Kannan) was ze goed voor de eerste plaats. De amazone volgde haarzelf op en werd met Quequette Royale van THooghemelrijk (v. Tangelo van de Zuuthoeve) nog eens tweede. Brecht Gordier eindigde als derde in het zadel van Calexico Z (v. Clinton I). Plaats vier en vijf werden ingepalmd door Chloe Stampaert. Met Tesla Greenfield Z (v. Thunder vd Zuuthoeve) kwam ze op vier, Alia (v. Tangelo vd Zuuthoeve) zorgde voor de vijfde plaats. 

Marie Van Cauwenberghe was de beste over 1.10m en won in het zadel van F.D. 104 A Ter Linden (v. Forever D Arco Ter Linden). Een seconde later finishte Anky Vanderpoorten met Ziezoo (v. Sam R 60) en werd tweede. Nog eens ruim een seconde later stopte de chrono voor Paul De Stoop en Flamingo de Semilly (v. Flamengo de Semilly), zij werden derde. 

Pony's

In de hoogste rubriek voor pony's zegevierde Joeline Faut op de rug van Tibi Castri (v. Goliath van de Groenweg). Het duo was ruim drie seconden sneller dan Louise Van Gysel die tweede werd op De Vossebelt's Nomari (v. Den Bramel's Bucco). Dido Thierens kreeg in de tweede fase met Rocky vier strafpunten aangerekend en kwam zo op drie te staan. Lotte Blommaerts werd op Orchid's Kumara (v. Justice HR) vierde gevolgd door Jodie De Clerck die de rubriek afsloot met Jingaro de La Naiade (v. Ultra-Top de la Haie). 

Blommaerts hield met Orchid's Kumara de concurrentie achter haar over 90cm. Op twee volgde Louise Van Gysel met Silke terwijl Joey Vandegoor de derde plaats invulde met Lex van het Kleinhof (v. Principal Dream V D Delthoeve). Voor Florian Vermonden was zowel plaats vier als vijf gereserveerd met Tulla Juno op vier en Blinsy op vijf. 

Bekijk alle resultaten hier



Foto©: FDG Horses