Net geen veertig combinaties waagden zich aan het 1.50m hoge parcours. In de basisronde konden slechts negen ruiters hun paarden zonder fouten naar de finish begeleiden. Onder hen ook onze Belgische Emilie Conter! Op de rug van Trixie Z (v. Scuderia 1918 Tobago Z). De twee vormen nog niet lang een duo maar lijken elkaar al goed gevonden te hebben want ook in de barrage gingen ze harmonieus over de hindernissen. Hun dubbel foutloze prestatie leverde uiteindelijk de vierde plaats op. 

De overwinning ging naar Penelope Leprevost en Gfe Candy de Nantuel (v. Luidam). Zij vlogen in 41,06 seconden doorheen het parcours en waren de ongenaakbare winnaars. Op twee volgde Max Routledge, hij finishte in het zadel van Janeiro (v. Arezzo VDL) in een tijd van 43,44 seconden. Petronella Andersson kon haar verjaardag niet beter vieren dan met een bronzen medaille! De amazone stuurde Opaline de W&S (v. Etoulon VDL) naar de derde plaats. 

Gregory Wathelet viel net buiten de prijzen en werd dertiende op Argentina de La Marchette (v. Acajou de La Marchette). Dimme D'Haese kreeg met Lord Geno (v. Lord Argentinus) een springfout aangerekend, net als Jos Verlooy en Nixon van 't Meulenhof (v. Denzel van 't Meulenhof). Zij kwamen respectievelijk op 18 en 21.

Volledige uitslag