Conter snelde naar de hoofdwinst met de 11-jarige Maya-S (Chacco-Blue x Heartbreaker) in 67,06 seconden. Op het podium volgde Loris Berrittella met de BWP-ruin, Nand Van 't Bergske (Scendix) na een foutloze omloop in 67,32 seconden. De top drie werd afgewerkt door Johnathan Tassignon met de 8-jarige SF-merrie, Fun de L'Oiselière (Contendro).

Het paar werd opgevolgd door Paige Jacobs die in het zadel van Nobel van het Endhouse (Toulon) voor bleef op Marlies Van Raemdonck met de BWP-merrie, Pippa Van de Heemstede (Connor).

Eerder won Bert Panneels de 1.30m nationale rubriek. De Vlaams-Brabantse springruiter snelde naar de winst met de 9-jarige BWP-merrie, Ogina vd Bisschop (Vigo d'Arsouilles). Op het podium volgde Valentina Hoeben met Pilar Dwerse Hagen (Carlow vd Helle) voor Niki Geenens en Mc Gyver van 't Ruyteershof (Nabab de Rêve).

De Oost-Vlaamse amazone won eerder de 1.20m proef in het zadel van Gazelle van de Vaelenberg. Geenens en haar Toulon-merrie bleven in de ochtenrubriek voor op Stijn Van Lent met Giant (Londontimes). Op de derde plaats volgde Valentina Hoeben met Caramba van de Helle (Conrato).