In het zadel van de 10-jarige Zangersheide merrie Trixie Z (Scuderia 1918 Tobago Z) was Conter een van de slechts zeven combinaties in de barrage. Een foutloze rit in een tijd van 39,22s leverde het duo de vierde plaats op. Bertrand Genin kwam ook aan de bak met de 10-jarige Elliot de Gineau (Kapitol d'Argonne) en zevende.

Olivier Perreau rekende op de door Stephane Monier gefokte Calypso des Joanins Z (Clearway) om de overwinning te boeken met een tijd van 36,02s. Nicolas Delmotte stuurde de BWP ruin Ilex VP (Diamant de Semilly) van fokker Alex Van Pollaert in 36,95s naar de eindmeet en zo naar de tweede plaats. Het podium kleurde uitsluitend Frans met op drie Loic Michelon en Belle d'Amour (Ogano Sitte). 

Resultaten

Emilie Conter blijft scoren op Franse bodem

Een proef later kon Conter haar stempel drukken in de CSI2* 1.45m Longines Ranking. Op de 10-jarige Onslow de Roju (Diamant de Semilly) sprong de amazone naar de vijfde plaats maar volgde ook op zes in het zadel van de even oude Baltic VDL-dochter Ocean Quality

De amazone wist van geen ophouden en plaatste zich ook in de CSI3* 1.45m rubriek waar ze zevende werd in combinatie met Portobella van de Fruitkorf (Bamako de Muze). Bertrand Genin kon zich opnieuw laten opvallen met een negende plaats voor Holiday de La Bouverie (Clinton). 


F. ©: Equus Media