55 combinaties kwamen aan de start in deze hoofdrubriek, achttien van hen zagen we terug in de barrage. Elisa Strubbe loodste Deejay Kdw Z (Diamant de Semilly) zonder fouten naar de finish in de basisronde en was zo één van de deelnemers in de barrage. De negenjarige Zangersheide ruin uit de fokkerij van Emile De Waele bleef ook in het verkorte parcours van al het hout af en kwam met Strubbe op tien!

De BWP ruin Mr. Tac (Non Stop) zorgde voor een gedeeld Belgische overwinning onder Victor Bettendorf. Het duo finishte in 37,92s. De volledige top zes(!) bestond uit Belgische paarden. Zo werd het zilver veroverd door de BWP ruin Kheros van't Hoogeinde (Echo van t Spieveld) uit de stallen van Rony Thys en Rene Lopez Lizarazo. Peder Fredricson kreeg het brons omgehangen in het zadel van de Zangersheide hengst Vroom de La Pomme Z (Vigo d'Arsouilles), een negenjarige hengst gefokt door Geert Baertsoen. 

Op vier kwam de sBs ruin Hunger Games du Champ du Bois (Elvis ter Putte) voor de Zangersheide ruin Havel van de Wolfsakker Z (Hos d'O).

Resultaten