De laatste dag van deze week in de Sunshine Tour had opnieuw Belgisch kleur op de podia. Over 1.35m reed Elisa Pietteur Nirvana de La Pomme in 32,89 foutloos rond. De tienjarige BWP'er was zo goed voor de tweede plaats. Enkel Luis Ortiz Agüera deed net iets beter. In het zadel van Easo J (v. Kalaska de Semilly) reed de Spanjaard binnen in de winnende tijd van 32,89. Ook de derde plaats bleef in Spanje en was voor Nicolas Bidon Daurella op Cuantas de Torres (v. How Many Nouvolieu). 

Volledige uitslag

Over 1.25m was het dan weer Eva Jennen die voor het Belgische topresultaat zorgde. In het zadel van Ilona v/d Fruitkorf (v. Darco) bracht ook zij een zilveren medaille mee naar huis. De winst ging hier naar Zweden en was voor Jannie Canovill op Donnafugata (v. Ginus). Pietteur trad ook in deze proef aan, dit keer op Karat Buissonniere (v. Heavy Metal). De zevenjarige merrie bleef foutloos maar was niet snel genoeg om haar te plaatsen en kwam op 22.

Volledige uitslag

Jennen wist zich in de rubriek over 1.30m nog nipt te klasseren en werd in het zadel van Valuas vd Horst Z (v. Verdi) twaalfde. De winst kwam op naam van de Britse Emma Stoker met Q Seven (v. FRH Quaid).

Volledige uitslag

Cyril Cools hield de Belgische eer hoog in de rubriek over 1.40m. Met Seahorse Z (v. Scendix) wist hij zich nog net te plaatsen en werd twaalfde. Op vier zagen we nog de Zangersheide gefokte Explosion vh Legita Hof Z (v. Nippon d'Elle) onder de Nederlandse amazone Stephanie Carroll.

Volledige uitslag