De dag startte met winst voor Evy Claeys in de 1.10m paarden rubriek. Claeys won de proef met de negenjarige Houston-merrie, Nasty-Flamme. Het duo wist als enige de chrono onder de 29 seconden te houden en verwees zo Emmaly Panis met Apollo V Z (Andiamo Z) naar de tweede plaats. Lien De Dycker volgde op het podium met Perlina Van Het Avenhof (Cumthago C).

Net buiten het podium strandde Sarah Lelievre op de vierde plaats. Samen met haar zevenjarige dochter van Thunder vd Zuuthoeve, Tasty Lady DT Z bleef de amazone, Marie Cremers met Karanka (Cidane) voor.

Louise Lenaerts en Hanne Jansen winnen pony finale 

De hoogste pony finale stond 1.10m hoog. Na een barrage met vier won Louise Lenaerts, met één springfout, in het zadel van Oyalele-V (Invisible E v/h Juxschot). De combinatie bevestigde zo de goede vorm na eerder deze week eveneens de 1.10m pony rubrieken gewonnen te hebben. Op het podium volgde Birsen Vercammen met de 11-jarige Valiënte (Hoppenhof's Hero) op net geen vijf seconden verschil. De top drie werd afgewerkt door Marie Cremers in het zadel van de 10-jarige Jack(Oosterbroek Francois).

De 1.00m pony finale zag twee combinaties aan de start van de barrage. Samen met Asgard kwam Hanne Jansen slechts tweemaal aan de start deze week. Wel wist ze de eerste ronde te winnen en nu ook de finale. Het paar was ruim twee seconden sneller dan Alina Janssens en de NRPS-merrie, Leandra (Spoekedammetjes's Nick). Bjarne Geysen werkte de top drie af met Victor.

Seppe Wouters wint Masters

Niet minder dan zes combinaties wisten zich te kwalificeren voor de ultieme barrage van de Manege Woutershof Masters. Met drie foutloze combinaties sprong Seppe Wouters voor eigen publiek naar een nipte eindzege in deze Masters. Wouters won met de sBs-ruin, Kyoto van Duyversputten (Emerald) en verwees zo Joris Geenen met Lover Boy (Thunder vd Zuuthoeve) naar de tweede plaats. Het podium in deze Masters werd afgewerkt door Lisa Ceunen met Cabriz van het Ringboomhof Z (Calvados Z).

Wouters wint zo een nieuwe Longines horloge overhandigd door Europees parlementslid  Hilde Vautmans.

Alle uitslagen

F. © Pegase photo