Een deelnemersveld van tien ruiters waagde zich op zaterdag avond aan de eerste ronde Halloween Masters. Het parcours op hoogte van 1.20m werd door drie combinaties foutloos vervolledigd, waardoor zij momenteel samen het klassement leiden: Paulien Schepers en Diamond White, Laurent Nuyens met In The Mood van het Wimpelhof, en Lisa Ceunen op Cabris van het ringboomhof Z.

Sophie Vanhoutte springt naar goud én zilver in 1.10m Paarden

De openingsrubriek van de dag was meteen ook de hoogste proef voor paarden (buiten de Masters). Sophie Vanhoutte bleek met overschot de beste van de proef, en nam zowel het goud als het zilver voor haar rekening. In het zadel van Diaz van 't Hoveke (Fuego du Prelet) klokte ze foutloos af op 60.89 seconden, en volgde met een chrono van 62.21 seconden achter zichzelf ook als tweede met Daiquita van 't Hoveke (Randel Z). Het podium werd vervolledigd door Charlotte Pinte, die op de rug van Miss Flamenco B (Flamenco de Semilly) als laatste zonder fouten onder de 63 seconden wist te eindigen.

Nederlandse Cindy Kosse domineert in ponyproeven

Bij de hoogste ponyproef over 90cm hoogte was het de Nederlandse Cindy Kosse die de Belgische thuisruiters te snel af bleek. Samen met KSH Mistral (Honey Moon) zette ze een razendsnelle tweede fase in 24.35 seconden neer, en mocht zo met een foutloos resultaat en een voorsprong van meer dan drie seconden de ereronde aanvoeren. Het zilver ging naar Améline Van Gompel, die de BWP ruin Kalando (Eternity vd N Ranch) zonder fouten in 27.56 seconden het parcours door loodste. Rodolphe Bernard sloot met Shwepsy de Belian het podium af. 

Tijdens de eerdere ponyproef over 80 cm hoogte behaalde diezelfde Kosse ook al medaille met KSH Maesteg Ruben (Maesteg Gift). Hier moest ze wel het onderspit delven voor de Belgische Louise Brakman, die op de rug van Gulikhoeve's Dakota (Marits Mistique) naar het goud sprong. Dag Ceuppens nam de derde plek op het podium in, samen met de BWP hengst Jekilja.

Vind alle resultaten van de Halloween Euroregio van het Azelhof hier.