Op de rug van de 10-jarige Comet 257 (Concetto) was Theybers exact een halve seconde sneller dan Yne Saeys met haar 15-jarige Quadrillo-zoon, Hurry Up van het Vliethof. De Oost-Vlaamse amazone, Janne Caals werkte de top drie af met Stal De Zandloper's Leffe van de Zandloper (Houston).

Vorige week nog goed voor een vijfde plaats in de klasse Zwaar, volgde Leen Geysen op de vierde plaats. De Diepenbeekse amazone strandde net buiten het podium met Let's Go v/h Yzeren Lindehof (Heros v/h Ijzeren Lindenhof). Fleur Goorden vervolledigde de top vijf op de rug van de achtjarige Babyspice (Big Star Jr K Z).

Eerder hield Valerie Clauw de concurrentie achter zich in de 1.10m rubriek. Samen met de 15-jarige KWPN-ruin, Crespo verwees de amazone, Evy Claeys met Nasty-Flamme (Houston) naar de tweede plaats. Emmaly Panis vervolledigde de top drie in het zadel van de 11-jarige Andiamo Z-zoon, Apollo V Z. Thans met een vlijmscherpe chrono strandde Griet Geysen uiteindelijk op de vierde plek in het zadel van haar Hanky Panky Ijzeren Lindenhof (Balthazar van de Roshoeve). De top vijf van deze rubriek werd afgewerkt door Julie Somers met Queen Fleur C (Vigo d'Arsouilles).

De 1.00m proef kwam op naam van Robin Bielen en Bigarre WH Z (Big Star Jr K). Het paar bleef net geen seconde voor op Shalini Deroo die met de 13-jarige Europa (Singapore) nipt voor bleef op Eva Wouters met Papilotte vd Watertoren (Calvaro Z).

Alle resultaten