Recent liet Demeersman zich nog opvallen met de 11-jarige sBs-merrie. Op de rug van de dochter van Ugano Sitte blijft de Limburgse springruiter verder presteren. Na een barrage met 10 sprong Demeersman met slechts vier honderdsten van een seconde voorsprong naar de winst. LRV Indoor kampioen, Jorich Spits volgde op het podium met Miss Mathildes S.V. De Reve (Nabab de Rêve). Op de derde plaats strandde Tim Prouvé en Acjila DV Z (Aktion Pur Z).

De volledige top vijf werkte de barrage foutloos af. Thuis-ruiter Thibeau Spits strandde net naast het podium op de vierde plaats. In het zadel van Foncetti vd Heffinck (For Pleasure) bleef de jonge Belg, Oleksandr Prodan met Nouvelle D'Or Van 't Misthof (Dore Van 't Zorgvliet) voor.

Bert Panneels schittert 

Eerder hield Bert Panneels de concurrentie achter zich in de 1.35m nationale rubriek. Op de rug van Nicodemus Van Het Blondveld (Vagabond de la Pomme) verwees de Vlaams-Brabantse springruiter, Elise Van den Branden met Brillianthina Van 't Ruytershof (Bamako de Muze) naar de tweede plaats. Met haar eigen gefokte Zangersheide-merrie bleef de Oost-Vlaamse amazone, Vincent Bourguignon en Prince Of Bel Air Van Euverbraeke (Lavallino Ter Klomp) voor.

Eerste winst van de dag, een 1.25m rubriek, kwam op naam van Eyleen Smets en de 12-jarige KWPN-merrie, Gominka L (Numero Uno).