De grote opkomst voor de 1.40m rubriek was niet opgewassen tegen Lieven Devos en Eldorrado Mvnz (v. Cardento). Het duo kwam als 64ste aan de start en zette zich op kop met een tijd van 27,03. Daarna kon niemand nog beter en werd de ereronde door hen geleid. In de top tien zagen we Pascale Haep op acht met Iashin Sitte (v. Bamako de Muze) gevolgd door Elisa Pietteur met Nirvana de La Pomme (v. Elvis ter Putte) op negen. 

Op het podium stond de Zangersheide merrie Vigo's Flip de Muze Z (v. Vigo d'Arsouilles) op twee onder Bernardo Cardoso De Resende Alves. Zijn landgenote Camila Mazza De Benedicto volgde op drie met Crush ON (v. Cabachon).

Volledige uitslag

Belgen domineren podium in 2* openingsrubriek

Over 1.35m wisten maar liefst drie Belgen de top vijf te bereiken. Dirk Demeersman vormde de beste Belgische combinatie met Odelina van 't Merelsnest (v. Kannan) en sprong in 26,41 naar de tweede plaats. Met slechts twaalf honderdsten verschil werd Lieven Devos derde in het zadel van Hannibal (v. Numero Uno). Die derde plaats moest hij delen met een andere Belgische combinatie, Leonie Peeters op Petite Cornette V/D Rostal (v. Cornet Obolensky). De overwinning was voor de Duitser Pascal Lindner en Sisko 104 (v. Stalypso). 

Yves Vanderhasselt hield Jeunesse (v. Eldorado vd Zeshoek) foutloos en plaatste zich op veertien. Devos sloot de lijst af in het zadel van Junior (v. Thunder vd Zuuthoeve). 

Volledige uitslag

Eerder zegevierde Demeersman bij de jonge paarden en reed de hengst Carrasco Z (v. Cornet Obolensky) naar de overwinning. Pascale Haep nam de derde plaats voor haar rekening met Quesera de Muze (v. Fantomas de Muze). 

Maxine Gaelens grijpt net naast de winst in 1* 1.20m

Over 1.20m moest Maxine Gaelens op Noblesse Royale (v. Kannan) met slechts 32 honderdsten verschil de winst uit handen geven. De Braziliaan Ricardo Corrêa Reinert won met Baloucci. De top drie was volledig met Catherine Gustin en Darling des Bruyeres (v. Diamant de Semilly). Net buiten het podium kwam Louise Castro op plaats vier met Etreinte (v. Kannan).