Voor Dimme D'Haese was er in het zadel van Next Funky de Muze (Elvis ter Putte) de derde plaats. Met het fokproduct van Joris De Brabander finishte hij de tweede fase in 28,68s. Met een tijd van 28,38s plaatste Jack Ansems zich voor hen op twee met de BWP merrie Queen van het Voortveld, een 8-jarige dochter van Andiamo Z. De snelste chrono werd afgeklokt op 27,32s door de Italiaan Gianni Govoni en de Zangersheide merrie l'Alize Z 'L'Arc de Triomphe, uit de stallen van Gassen Harald. 

Chanel de Baets hield mee de Belgische eer hoog en werd zesde op Cybelle Z (Cicero Z) maar had nog een tweede troef onder het zadel en bracht I Am Elvis (Elvis ter Putte) naar elf. Iets hoger op acht stond Robin van Thillo met P - Jewel's Promise (Baltic VDL). 

D'Haese's brons in de CSI1* 1.30m met de 8-jarige Etikarta V Z (Elvis ter Putte) leek een voorbode voor zijn notering in de hogere rubriek. In deze klasse won Christopher Smith met Chaplin de Leau. Bart Clarys en Dame de Coeur vh Laurierhof Z (Dominator 2000 Z) van fokker Bram Jonckheere werden zevende. 

Eerder scoorde Clarys al de derde plaats met de door Pieter Jonckheere gefokte Corona Hf Z (Calvaro Z). In de rubriek voor zeven- en achtjarige paarden ging de winst naar de Zangersheide merrie Baloubetta van de Eijkhof Z, een 8-jarige dochter van Baloubet du Rouet. De BWP merrie Queen van de Warande (El Torreo de Muze) volgde op twee. 

Voor Anthony Wellens en Reaninn van t Heyveld (Windows vh Costersveld), de beste 7-jarige, was er de vijfde plaats. Op zes kwam Christophe Vanderhasselt met Axxess Pur Z (Aktion Pur Z). De top tien werd besloten door Robin van Thillo en de sBs hengst Leonardo van de Kapel (Mithras de Regor).

Resultaten