Vermeiren en de 14-jarige Plot Blue-merrie, uit de fokkerij van Stud 111 (Harrie Theeuwes) bleven net geen seconde voor op Oost-Vlaming, Benny Naessens met zijn 8-jarige SF-ruin, Gatsby du Tillard (President). Michael Vreys vervolledigde de top drie met zijn eigen gefokte Zangersheide-merrie, Chica Bomb van Plockroy Z (Comment vh Lindehof).

Het duo verwees zo Boris Mauroy met Jiosko Sitte (Ogano Sitte) naar de vierde plaats. De top vijf van deze 1.40m hoofdrubriek, werd afgewerkt door Bjorn Vandenbossche en Invincible (Numero Uno).

Xander Van Es schittert!

Eerder won Xander Van Es de 1.30m rubriek met zijn 10-jarige BWP-merrie, O Cyntaya van 't NEderhof (Cluysenaer PNI). Het paar bleef ruim twee seconden voor op voormalig Belgisch kampioen, Gilles Dunon en sBs-merrie, Heroine d'Elgil (Numero Uno). Michael Vreys vervolledigde ook in deze rubriek het podium met een eigen gefokt paard, ditmaal Heideroosje van Plockroy Z.

Ook de 1.20m ochtendrubriek kwam op naam van Van Es, ditmaal met Impuls vd Heffinck (Cooper vd Heffinck). Van Es domineerde deze rubriek met een eerste, maar ook tweede plaats. Op de rug van Cobelensky Z (Cornet Obolensky) volgde hij zichzelf op voor Pascale Lombard en Spartacus (Calvaro).

Alle uitslagen