In het 1.20m hoge parcours voor Senioren sprong Danny Van Es naar de winst in het zadel van de BWP ruin Hamilton (Contact vd Heffinck, fokker: Patrick De Geest). Ongeveer anderhalve seconde verschil hield Birthe Goossens met de 6-jarige Stago Cc Z (Stakkato, fokker: Tiny Custers) op twee. Het podium werd besloten door Paul Scheirs op de rug van zijn zelf gefokte de 6-jarige Red Diamond S.P. (Corico Z). De vierde plek ging naar Nils Bats met Natan van het Heidenhof (Joop 111) gevolgd door Jill Bertels en Flowena (Baltic. VDL) op vijf.

Van Es schreef opnieuw ook de 1.10m rubriek op naam in het zadel van Zico V. Op twee achtervolgde Karen Josse met Incredible (Tyson) terwijl de top drie afgewerkt werd door Jonas Vleminckx en Misika van T Grilhof (Tonixe). 


Roos Notelé is de beste bij de Scholieren/Junioren

Op zaterdag was het Roos Notelé die gelauwerd werd als beste amazone in de 1.20m rubriek voor Scholieren. De amazone rekende op de 8-jarige Cuba Libre van t Rebelshof Z (Corydon van T&L) om het parcours foutloos en met een snelle tijd af te werken. Lyns Overstijns tekende met de 7-jarige Gentleman van het ReeS Z (Gizmo Z) voor de tweede plaats. Marie Reygaerts stuurde Gazelle Z (Griseldi) naar drie. De vierde plaats was voor Van Es, maar die keer voor zoon Xander in combinatie met Naughty Girl of Two Notes Z. Op vijf volgde Lente Dierickx met Leandro van Den Ouden Eik (Epleaser van t Heike). 

Xander Van Es zegevierde op zijn beurt in de 1.10m rubriek aan boord van de 11-jarige Melora van het Kritrahof (Triomphe de Riverland). De tweede plaats was weggelegd voor Paulien Hannes en Faranka (Lexicon) terwijl drie op naam kwam van Maya Hendrickx en Bontgirl Z (Bontfire Burnin Sensation). 


Kirsten Franken zet zich bovenaan bij de pony's

Ook heel wat ponyruiters namen deel aan de wedstrijd. Het 1.10m hoge parcours kwam op naam van Kirsten Franken en de 7-jarige Ulrike de l Escaut (Kadans van de Groenheuvel). Franken domineerde het podium met ook de tweede plaats op zak met de 8-jarige Magic Lady vd Ossenhoek (Lomansheide Brent). Niels Van Rossem en de 8-jarige Tesla van het Klavertje (Ulk D ete). besloten op drie. Op vier kwam Vinz De Weerdt met Tintin van den Kievit voor Rosie Sillis met Woody Woodpakker. 

De 1m rubriek werd gewonnen door Jarno Vanwalleghem en Orphee (Erin of hazelfield). Ze werden op de hielen gezeten door Marie-Sophie De Bruyne met Belle Miss. De top drie besloot met Ashley Honorez en Athéna du Grand-Fayt (Nadjy). 

Resultaten